Behandlingar

Ring 031 - 27 38 80 akuttandvård | Öppet vardagar 08:30-17

Vi finns på Hagåkersgatan 2 i Mölndal. Välkommen!

Boka frikonsultation nu!

För mer information, frågor eller funderingar så ringer vi upp dig!

Implantat Mölndalstandakut

Tandreglering


Tandreglering kan vara relevant för dig som har ett felbett eller har tänder som vuxit snett. När du kommer till oss på konsulation så bokar vi in en första bedömning där du får träffa en specialt som ger dig förslag på behandlingsmöjligheter.


Det går även att rätta till tänderna av estetiska skäl, vilket är väldigt vanligt nu för tiden. Det finns oftast smidigare lösningar än vad du tror för att få ett snyggare leende, våra duktiga Tandläkare och specialister tar tillsammans med dig fram det bästa alternativet för dina tänder och din plånbok.

Implantat Mölndalstandakut

Invisalign – En osynlig tandställning

 

Tandvården går framåt. Mölndals tandakut erbjuder den nästan helt osynliga tandställningen, Invisalign.

En metod som inte bara är effektiv utan även anpassad efter vår allt mer moderna

livsstil. Systemet reglerar tänderna med hjälp av flera löstagbara genomskinliga plastskenor.

Invisalign som behandlingsmetod använder sig av skenor som skräddarsys för dina tänder. De är

formade på så sätt att dina tänder flyttas lite i taget. Metoden går ut på att de skenor du börjar med endast skiljer sig lite från hur dina tänder är placerade, sedan övergår du till nya skenor som skiljer sig lite från de förra. Sedan fortsätter processen på det sättet till dess att du har tagit dig igenom hela serien av skenor och det önskade resultatet är uppnått.

 

Skenor ska användas under hela dygnet, natt som dag. När du äter är den enda gången du tar ut

dem, borstar tänderna eller använder tandtråd. Du rengör enkelt skenorna med ljummet vatten.

 

Kontakta oss på 031-27 38 80 för mer information och/eller bokning.

Estetisk tandvård

 

Hos oss på Mölndals Tandakut har vi som mål att du är stolt över ditt leende – Trivs du inte med ditt leende eller drar du dig för att visa tänderna när du skrattar? Många människor vill rätta till sina tänder av estetiska skäl och inte enbart åtgärda skador. Det kallas för estetisk eller kosmetisk tandvård och är ett begrepp som ligger oss väldigt kärt.

Inman aligner och Invis aligner


På Mölndals Tandakut använder vi oss utav

På Mölndals Tandakut använder vi oss utav Inman Aligner och Invis Aligner - dessa är två nya dominerande tekniker som hjälper dig att snygga till ditt leénde på kortare tid än vi någonsin gjort innan inom tandvården.


Med hjälp av Inman aligner rättar du till utåttippning och trångställning av tänder i både över/underkäke. Läs mer på https://www.inmanaligner.com/se/

Invisalign är genomskinliga nästintill osynliga skenor som är anpassade efter patientens tänder och ger snabbt resultat för tandreglering. Läs mer på https://www.invisalign.se/

Boka för behandling nu! Vi hör vi av oss om önskat.

 
 
Jag godkänner behandlingen av mina personuppgifter enligt GDPR lagen.
 

Implantat

 

Implantat ersätter förlorade tänder som förbättrar din tuggförmåga, känslan i munnen och din munhälsa – en lösning som är långvarig.  Ett implantat är en slags konstgjord rot i form av en skruv av titan med flera delar, som tandläkaren skruvar fast i käkbenet vid en operation.

 

I dagens läge är implantat den bästa tekniken för att ersätta dina förlorade eller skadade tänder. Processen kan ta lite längre tid men resultatet av den konstgjorda tanden/tänderna är oftast överraskande – titanet har en unik egenskap att växa samman med käkbenet och får dina nya tänder att fungera som riktiga tänder.

 

Vi arbetar stolt med de säkraste implantatsystemen på marknaden med flest studier och hållbarhet - Straumann och NeossStraumann är ett världskänt system från Schweiz och Neoss

är ett svenskt högkvalitivt system. Läs mer på: https://www.straumann.com/en/professionals.html   och https://www.neoss.com/en

Akuttandvård på riktigt

Akuttandvård för dig som har akuta besvär och behöver behandlas snabbt, enkelt och tryggt.

På Mölndals Tandakut hjälper vi dig vid akuta besvär inom 24h. Ring till oss på 031-273880 och förklara ditt fall

så bokar vi en akuttid på nolltid.

Anpassade Bettskenor

 

På Mölndals Tandakut använder vi oss av den senaste tekniken för avtryck- nämligen digital avtryck. Ett smidigare och snabbare sätt att få tillgång till en bettskena som är anpassad individuellt för ditt bett.

Idag vill många ha anpassade bettskenor av olika skäl - ider du till exempel av spänningshuvudvärk så kan ditt bett vara en av orsakerna, med en anpassad bettskena kan de vanligaste problemen behandlas skonsamt och helt på dina villkor.

 

Allämntandvård

Vi erbjuder självklart allmäntandvård för vanliga tandläkarbesök och revisionspatienter. 

Vi erbjuder alla vuxna, barn och ungdomar allt från vanliga undersökningar till mer avancerad tandvård.

Garantier


Vid fastprotetik och implantat får du som patient

på Mölndals Tandakut 5 års garanti.

Protetik

 

Vi hjälper dig med all protetisk behandling, exempelvis kronor och broar på tänder eller implantat samt hela och partiella avtagbara proteser av alla typer. Vi har många års erfarenhet av helkeramer och zirkonia broar. 

Vi arbetar stolt med protetiska behandlingar och hjälper dig gärna hitta den lösning som är tryggast och mest långvarande för dina tänder. 

Rotfyllningar

 

En rotfyllning innebär att tandläkaren öppnar och rengör en tand från bakterier för att sedan fylla rotkanalen.

 I roten finns så kallade rotkanaler som innehåller  pulpa som består av bindväv, nerver och blodkärl. 

Fördelen med en rotfyllning är att du slipper dra ut tanden och du får en tand som kan fungera i många år framöver.

Tandlossning och tandköttsinflammation

 

Ett friskt tandkött är svagt rosa, omger tanden som en krage och är en aning knottrigt. Mellan tandköttet och tanden finns en tandköttsficka som i en frisk mun är en till tre millimeter djup.  När du borstar tänderna ska ett friskt tandkött inte blöda. Är ditt tandkött inte som vi förklarat ovan så kan det finnas risk för Tandköttinflammation (gingivit), eller Tandlossning (parodontit).

 

På Mölndals Tandakut får du hjälp att behandla ditt tandkött i förebyggande syfte!

Tandblekning

 

Varje person har olika grundfärg på sina tänder. Den kan vara mer eller mindre vit och skifta i gult, brunt, blått eller grått. En rätt utförd tandblekning ger säkert ett vackert leende med vitare tänder. Hos Mölndals Tandakut får du hjälp att bleka tänderna på ett säkert sätt.

Om Mölndals Tandakut AB

 

Vi befinner oss i centrala Mölndal, endast 2 min gångavstånd från spårvagnshållplats Lackarebäck och 10 min gångavstånd från Mölndals Centrum.

Kontakta oss

Hagåkersgatan 2

431 41 Mölndal

Välkommen att konakta oss

 

Vårt mål är att göra dig nöjd. Du är välkommen att ringa till oss under nedanstående arbetstider.

 

Måndag - fredag: 08:30 till 17:00

Vid akuta situationer ring 031- 27 38 80